Sztrájkbizottság az Alcoa-Köfém Kft.-nél

Sztrájkbizottság alakult a bértárgyalások előmozdítására a székesfehérvári Alcoa-Köfém Kft.-nél; megalakításáról a múlt héten döntött az alumíniumipari termékeket gyártó cégnél működő két szakszervezet. Azért alakították meg a sztrájkbizottságot, mert a cégvezetésnek az alapbér 4,7 százalékos emelésére vonatkozó ajánlata még a keresetek reálértékének megőrzését sem teszi lehetővé. A cég szerint a 11 év alatt elért kedvező exportpozíció és a versenyképesség megőrzése csak visszafogott, mérsékelt béremeléssel biztosítható. Az Alcoa 5000 dolgozót foglalkoztató, öt magyarországi vállalatának együttes árbevétele 2002-ben meghaladta az 580 millió dollárt. (MTI)Nyomoznak a Hajdú-Bét ügyében

A Hajdú-Bét Rt.-nek beszállító termelők feljelentése alapján jelentős kárt okozó csalás bűntettének gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Debreceni Városi Ügyészség annak ellenére, hogy a rendőrség korábban megtagadta az eljárást. Az ügyészség szerint a rendőrségi elutasítás időszakában a rendelkezésre álló dokumentumokból még nem lehetett megállapítani, hogy történt-e bűncselekmény. (MTI)Pécsé lehet a Pannon Volán Rt.

Kedvező döntések esetén március végére a pécsi önkormányzat tulajdonába kerülhet a még állami kézben lévő Pannon Volán Rt. - mondta a város gazdasági bizottságának elnöke csütörtökön a baranyai megyeszékhelyen, sajtótájékoztatón. Az összevont működéssel hatékony gazdálkodást, jobb kapacitáskihasználtságot lehetne elérni. A társaság tavaly 100 millió forintos veszteséggel zárt, aminek egy része abból keletkezett, hogy 25 új autóbuszt vásároltak, 1,5 milliárd forint értékben. (MTI)