A Miniszterelnöki Hivatal (MeH) mától várja az ajánlatokat arra a közbeszerzési eljárásra, melynek kiválasztottja kapja annak a programsorozatnak a rendezési jogát, amit hazánk uniós csatlakozásának időpontjára, május 1-jére, valamint az azt megelőző napra, április 30-ára időzítenek. A MeH részvételi felhívását a tárgyalásos közbeszerzési eljárás megindítására tegnap tették közzé a Közbeszerzési Értesítőben.

A jelentkezéseket február 16-ig várja az ajánlatkérő, azaz a MeH megbízásából eljáró Központi Szolgáltatási Főigazgatóság. Mint azt Papp Lajos, a programsorozat előkészítéséért felelős operatív stáb vezetője elmondta: az eljárás mostani fázisában az ajánlattevőktől azok pénzügyi, gazdasági és műszaki alkalmasságát igazoló dokumentumokat várnak, és majd csak ezek ismeretében döntenek, melyik legyen az az öt pályázó, akivel megkezdik a tárgyalásokat.

Mint mondta: most még sem a lehetséges összegekről, sem a rendezvény egyéb részleteiről nincs értelme beszélni, ezek ugyanis csak a potenciális öt ajánlattevővel folyó tárgyalásokon kerülhetnek szóba. Mint ismeretes, a kormány még december 17-ei ülésén döntött arról, hogy Magyarország Európai Unióhoz történő csatlakozását május 1-jén, központi rendezvény keretében ünnepelje az ország.