Az Ingatlan és Befektetés című ingatlanszakmai lap a hagyományoknak megfelelően immár harmadszor osztotta ki az év ingatlanos díjait. Az év ingatlanszakmai személyisége kategóriában az egész országot lefedő lakásépítési programjáért Szabó János, az OTP elnök-vezérigazgatója nyert. Második helyen Illy Péter, az Angyalföld Lakásépítő Rt. vezérigazgatója és Ehud Amir, az Autoker Holding első embere végzett. Az év legjobb ingatlanszakmai projektjének az újságírók a bazilikát és környékét választották, második helyen a Budapest Sportarénát, harmadikként a XIII. kerületi fejlesztéseket jelölték meg.

Díjat osztottak az év ingatlanos eseménye kategóriájában is. Itt a szakmabeliek egyértelműen a tavaly létrejött lakáshivatalt értékelték első helyen, a két másik dobogós a RÉV 8 által szervezett rehabilitációs konferencia és a Magyar Országos Lakásépítők (Malosz) bérlakásépítésről szóló konferenciája lett.

Az építészek is hazavihették a nekik járó elismerést: az év építésze a humanista alkotóként emlegetett Vadász György lett, a két másik dobogós helyet pedig Kévés György és Gyüre Zsolt szerezte meg. (KA)