Közös futball Eb Romániával?

Bukarestbe megy Gyurcsány Ferenc sportminiszter csütörtökön és pénteken, hogy a Román Nemzeti Sportügynökség elnökével és a Román Labdarúgó-szövetség vezetőjével tárgyaljon - közölte tegnap a sporttárca. A megbeszélések témája egy esetleges közös labdarúgó Európa-bajnokság megrendezése. A magyar delegáció tagja lesz Bozóky Imre, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke is. Magyarország legutóbb a 2008-as Eb megrendezésére pályázott, egyedül. A hazai sportesemény 3 milliárd euróba, azaz 700 milliárd forintba került volna. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága azonban 2002 decemberében az ausztriai-svájci közös rendezésű sportesemény mellett döntött. (VG)

Kétséges a műkorcsolya Eb megtérülése

Nincsenek könnyű helyzetben a hétfőn kezdődő műkorcsolya Európa-bajnokság szervezői. A közel félmilliárd forintba kerülő sportesemény közvetlen bevételei ugyanis várhatóan nem fedezik majd a kiadásokat. A reklámjogokat a nemzetközi szövetség, az ISU az IMG-nek értékesítette. Sallak György, a szervezőbizottság elnöke jelezte: a rendezvény szervezői csak korlátozott számú reklámfelülettel rendelkeztek. Hangsúlyozta: nagy az érdeklődés a február 2-8. közötti esemény iránt, jegyek azonban még kaphatók a 9 ezer férőhelyes Budapest Sportarénába. A legolcsóbb belépők 2300 forintba kerülnek, míg a legdrágábbért 12 500 forintot kell fizetni. Az eseményre harminckét ország 150 versenyzője érkezik, 200 kísérővel. (VG)

Jól kerestek a magyar teniszező lányok

Összesen 19 millió ausztrál dollár (3,078 milliárd forint) pénzdíjat osztanak szét az indulók között az év első nagy tenisztornáján, a vasárnap záruló ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Ebből az összegből a férfi és a női egyes győztesei fejenként 1,2 millióval részesednek. Nem panaszkodhatnak azonban a magyar versenyzők sem, hiszen remek szereplésüknek köszönhetően ők is komoly pénzdíjhoz jutottak. A verseny előtt a világranglista 39. helyét elfoglaló Mandula Petra azzal, hogy a legjobb 32 közé jutott, 7,452 millió forintnak megfelelő ausztrál dollárt nyert, míg az őt búcsúztató Kapros Anikó, aki egy körrel később búcsúzott a viadaltól, valamivel több mint 12 millió forinttal lett gazdagabb. (VG)