Jól állnak az előkészületei az idei év legnagyobb hazai rendezésű nemzetközi sporteseményének, a kézilabda Európa-bajnokságnak. Az öt helyszínen (Békéscsaba, Debrecen, Győr, Zalaegerszeg, Budapest) zajló Eb-től a szervezőbizottság nagy sikert remél; erre jó alapot jelenthet, hogy van olyan helyszín, ahol egy hónappal az esemény kezdete előtt már csak állóhelyre lehet bejutni.

Sándor Péter, a szervezőbizottság sportigazgatója a Világgazdaságnak elmondta: a mintegy félmilliárd forintba kerülő esemény rendezése reményeik szerint nullszaldós is lehet, ha az érdeklődés kellően nagy lesz az esemény iránt. A szervezőbizottság bevételeit a jegybevételek mellett kisebb részben (20-25 százalékban) a még a korábbi sporttárca által ígért összeg teszi ki, míg további jelentős összegre számíthatnak szponzori támogatásokból is.

Nagy az érdeklődés az Eb iránt - erősítette meg Gál Sándor, a jegyértékesítést végző IBUSZ Oktogonon lévő irodájának igazgatója. A rendelkezésre álló - öt helyszínre szóló - összesen mintegy 84 ezer belépőnek eddig a 40 százalékát adták el. Jelezte: van még 2500 jegy a Papp László Sportarénában rendezendő fináléra. A döntő mellett természetesen az elődöntők a legnépszerűbbek, ezen mérkőzésekre is eladták már a tikettek 50 százalékát. Az öt helyszín közül egyébként Békéscsabán a legnagyobb az érdeklődés az esemény iránt. Gál Sándor jelezte: már csak állóhelyek vannak a városi sportcsarnokban. Elmondta azt is, valamivel jobb jegyértékesítéssel számoltak korábban Debrecenben. Véleménye szerint azonban sokan nem tudják, hogy a magyar válogatott itt játszik a csoportmérkőzéseket követően a középdöntőben. A Bojana Radulovics vezette magyar válogatott Ausztriával, Francia- és Fehéroroszországgal találkozik majd az Eb csoportmeccsein, Győrben.

Az öt helyszínen egyébként több száz fős szervezői stáb készíti elő a rendezvényt, amelyen a 16 csapat 300 fő feletti létszámmal képviselteti magát. Sándor Péter jelezte azt is: a nemzetközi média képviselői az eddigi akkreditációs kérelmek alapján legalább ugyanekkora létszámmal vesznek részt az Eb-n.