Ma nyitja meg új mosodaüzemét Szombathelyen a vezető osztrák bértextília-szolgáltató. A Magyarországon már több mint tíz éve jelen lévő Salesianer Miettex vállalatcsoport 8 millió eurót, azaz 2 milliárd forintot költött a létesítmény felépítésére, a kapcsolódó technológiák és a járműpark beszerzésére.

Az önkormányzat, a szakhatóságok, a kivitelezők és munkatársaink elkötelezett munkája tette lehetővé, hogy az üzemet a tervezettnél korábban átadják - jelezte Christine Krautschneider, a Salesianer Miettex tulajdonos ügyvezetője. A próbaüzem 2004. július végén kezdődött. Jelenleg összesen 50 dolgozóval működik az üzem. A második műszak beindítása további 50 dolgozóval két éven belül várható. A Salesianer szombathelyi telephelyének legfontosabb célcsoportja a közeli magyar és osztrák termálrégió gyógy- és wellness-szállodái, amelyek számára ágy-, frottír- és asztalneműket kínál az 1,6 tonna/óra textíliafeldolgozási kapacitású üzem.

Magyarországon a szombathelyi üzemen kívül már működik egy 200 főt foglalkoztató Salesianer Miettex-kirendeltség a fővárosban, ahol napi 30 tonna mosodai kapacitás áll rendelkezésre. A nemzetközi cég a 2004/2005-ös üzleti évben 2,1 milliárd forintos árbevételt remél Magyarországról.

A Salesianer Miettex folyamatosan terjeszkedett Szlovéniában, Csehországban, Szlovákiában és Horvátországban is. Ma, naponta összesen 170 tonna textíliát dolgoz fel a vállalat 1200 munkatársa. (SK)