Kiemelt jelentőségű problémakör az építőipari cégeknél a személyzetkezelés és a munkavédelem, főleg akkor, ha nemcsak kivitelezéssel, hanem tervezéssel és gyártással is foglalkoznak, mint az Alukonstrukt Kft.-nél.

A cég fiatal személyzeti igazgatója szerint a biztonságos munkavégzés alapja a munkavédelmi törvény teljes körű betartása, amelyre a vállalatnál nagyon odafigyelnek. Mint azt Józsa Ernőtől megtudtuk, az Alukonstruktnál személyzeti szempontból leginkább a dinamizmust, a minőségi munkavégzést, a megbecsülést és a szakmai elismerést helyezik előtérbe. A dinamizmus a vállalat működéséből, profiljából fakad, ugyanis rendkívül gyors életritmusa van a cégnek, a projektek átfutása egy hónaptól fél évig terjed csupán - mondta Józsa Ernő. A személyzeti vezető véleménye szerint ez a fajta munka az építészektől gépészszemléletet, a gépészektől építészszemléletet követel. Az 1993-ban alakult Alukonstrukt úgynevezett könnyűszerkezetes épületek tervezésével, gyártásával és kivitelezésével foglalkozik.

Mivel az építőiparban a precizitás elengedhetetlen követelmény, kiemelt hangsúlyt fektetnek a minőségi munkavégzésre, komoly középvezetői, művezetői kontroll alatt működik a gyártási és a kivitelezési munka. Folyamat- és projektorientált cég vagyunk, a különböző részlegek itt egymás munkájának eredményeiből dolgoznak, így különösen fontos a jó csapatszellem - vallja Józsa Ernő.

A tökéletes és pontos munkavégzéshez ugyanakkor minden eszközt és erőforrást biztosítanak a dolgozók számára. A közel háromszáz főt foglalkoztató cég HR-stratégiája Józsa Ernő szerint a "megfelelő embert a megfelelő pozícióba" tétellel foglalható öszsze. A dolgozók fejlődésére nagy hangsúlyt fektetnek, a szakmai képzéseken túl például nyelvtanfolyamot is szerveznek.

A folyamatos képzésben és oktatásban rejlik a siker titka - fogalmaz a vezető. Azt a régi mondást tartja szem előtt, hogy amit az ember megtanul, azt nem veheti el tőle senki. A 26 éves fiatalember már négy éve az Alukonstrukt személyzeti vezetője, és az ő munkája is hozzájárult ahhoz, hogy a cég jól szervezett középvállalatként működik.

A vállalat létszáma még most is folyamatosan bővül, évente 5-20 százalékkal. Bár Józsa Ernő fiatalon került ebbe a pozícióba, munkáját nagyban segítette, hogy a vállalat vezetése részéről az első pillanattól bíztak benne. Segítséget jelentett az is, hogy műszaki végzettsége révén képes magát megértetni a cég szakembereivel. (VG)