Új beruházásra készül az aeroszolospalackok gyártásával foglalkozó Szenna Pack, amely a Kaposvár melletti Szenna településen működő üzemében tervezi egy kétmilliárd forint értékű új gépsor üzembe helyezését. Az új gyártósor az idei év végén kezdheti meg működését, s az új generációs technológia bevezetésétől azt várjuk, hogy 30-40 százalékkal javul a cég termelékenysége - közölte kérdésünkre Bierer János, a Szenna Pack Kft. ügyvezető igazgatója. A cég a beruházáshoz szükséges források nagy részét saját forrásból és hitelből biztosítaná, 300 millió forintot pedig a gvop pályázati keretéből kívánnak elnyerni támogatásként.

A fejlesztéssel a vállalat a nagyméretű aeroszolospalackok gyártásában kíván előrelépni, s a beruházástól azt várják, hogy az árbevétel az idén előirányzott 2,5 milliárd forintot követően 2006-ban elérheti az ötmilliárd forintot. A vállalat két évvel ezelőtt egy új magasraktárat épített, így üzemében elegendő hely szabadult fel a mostani beruházáshoz, ugyanakkor a foglalkoztatottak jelenlegi kétszázas létszámát várhatóan húsz fővel növelni kell majd. Ezzel párhuzamosan a cég ősszel egy százmillió forintos környezetvédelmi fejlesztést is végreghajt, amelynek keretében olyan, oldószeres utánégetőt helyeznek üzembe a gyárban, amellyel hosszú távon is tartani tudják a káros anyagokra vonatkozó kibocsátási határértékeket.

A Szenna Pack Kft. jelenleg évi 80 millió darab aeroszolos- palackot készít, amelynek 90 százalékát most is exportálja, s a cég az új beruházással is külpiaci pozícióit kívánja erősíteni. A Szenna Pack Kft. a legtöbb terméket Német- és Franciaországban értékesíti, de más nyugat-európai országokba is szállítanak, továbbá megjelent a lengyelországi kivitel is. A társaság nagy multinacionális cégek beszállítójaként tevékenykedik, amelyek közül legfontosabb partnere a Procter & Gamble érdekeltsége, a Wella, valamint az Unilever, de jelentős mennyiségben szállít németországi bértöltő cégeknek is.