Laczkó Emőke szerint még akkor is lehetünk boldogok, ha a főnökünk frusztrált, a kollégáink pedig savanyúak, a boldogsághormont ugyanis étkezésünkkel is szaporíthatjuk. A természetes, zsírszegény, szénhidrátot tartalmazó ételek javíthatnak a hangulatunkon, így érdemes az étkezdében vagy épp az üzleti ebéden köretként héjában főtt krumplit, durumtésztát vagy barna rizst kérni. Ha napközben kap el minket a rosszkedv, akkor irány a céges büfé vagy a sarki bolt, s vegyünk egy nagy tábla csokit – tanácsolja a szakember. Jótékony hatása van a nevetésnek is, ez szintén fokozza az endorfintermelődést a szervezetünkben. Épp ezért egy rövid kirándulás valamelyik vicchonlapra vagy egy rövid csevej valamelyik jó humorú kollégával nem hogy időrabló a munkahelyen, hanem kifejezetten jótékony hatású a napi rutin során.
Amerikában több olyan tréningcég is van, amelyik kifejezetten felső vezetők számára szervez humorkurzust, hogy így űzze el a stressz okozta rosszkedvüket, csökkentse a kiégés veszélyét. Magyarországon Riesz Mária pszichológus alkalmazza a Vidovszky Gábor által kidolgozott „örömtréning” módszerét, ahol akarattal hívják elő az örömérzést, a szép emlékek felidézésével, ezek ugyanis a lelki immunitást erősítik. A téli hónapokban különösen azok növelhetik a jó hangulatukat, akik teáznak.
A ginzengből készült tea ugyanis szintén elősegíti az endorfin termelését, sőt csökkenti a fáradtságérzetet, és a szervezet ellenálló képességét is fokozza. Nemcsak a munkahelyen, hanem bárhol stimulálható a boldogsághormon. Elég hozzá egy jó könyv, egy kedvenc film, esti borozgatás vagy kellemes hangulatú baráti, családi beszélgetés. A tánc, az éneklés, az önkifejezés bármilyen módja szintén fokozza az örömérzetet, hasonlóan a testmozgás bármely formájához.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.