A magyar válogatott számára igen kedvező döntést hozott az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága. A határozat értelmében a törökök elleni, múlt szerdai isztambuli mérkőzésen kiállított Gera Zoltánt nem részesítik az ilyenkor szokásos eltiltásban, így a magyar válogatott csapatkapitánya játszhat az október 13-i, Málta elleni Eb-selejtezőn.

Mint ismert, a találkozó 63. percében a törökök kapusa szabálytalankodott Gerával szemben, de a skót játékvezető, Stuart Dougal 11-es helyett, színészkedésért, másodszor is sárga lapos figyelmeztetésben részesítette és kiállította Gera Zoltánt. A mérkőzés másnapján Kisteleki István, az MLSZ elnöke levélben fordult Michel Platinihez, az UEFA elsőszámú vezetőjéhez, kifogásolva a játékvezető ténykedését és kérve a kiállított Gerával kapcsolatban a megszokottól eltérő különleges eljárást.

Ezt követően a két futballvezető kedden, Helsinkiben személyesen is tárgyalt erről és Michel Platini már akkor is jelezte, pozitívan áll a történtekhez, s amit lehet, megtesz a magyar labdarúgás igazának érdekében. Ezután következett az UEFA illetékes bizottságának döntése, amelyről pénteken hivatalosan tájékoztatta az MLSZ-t.