A Public Affairs Tanácsadók Szakmai Szövetsége (PATSZ)  a Központi Igazságügyi Hivatalhoz fordult a MÁV Cargo eladásának ügyében. A Szövetség azt kéri a Hivataltól, vizsgálja meg, hogy a sajtóinformációkban szereplő Geuronet Bt. szolgáltatása a konkrét esetben a lobbitörvény hatálya alá tartozott-e, és a betéti társaság tevékenységével megsértette-e a lobbitörvény rendelkezéseit.
 
A Format osztrák gazdasági hetilapra hivatkozva több magyar médium hírt adott arról, hogy a MÁV Cargo részvényeinek megvásárlásához nyújtott szolgáltatásokat egy Geuronet Bt. elnevezésű magyar cég. A sajtóinformációk szerint a privatizációs tenderen győztes osztrák cég elnökségi tagja azt mondta, hogy a magyar betéti társaság szolgáltatásainak túlnyomó része lobbitevékenységben testesült meg.

Ilyen elnevezésű cég nem található a Központi Igazságügyi Hivatal honlapján lévő lobbicégek listáján, és a képviselői sem regisztrált lobbisták, ugyanakkor a sajtó információiból nem derül ki, hogy a Bt., illetve képviselői végeztek-e a lobbitörvény hatálya alá eső tevékenységet. 

Ezért a Szövetség 2008. február 22-én azt kérte a Központi Igazságügyi Hivataltól, hogy vizsgálják meg az esetet: azt, hogy a MÁV Cargo eladása során a betéti társaság által végzett szolgáltató tevékenység a lobbitörvény hatálya alá tartozott-e vagy sem; valamint ennek ismeretében azt, hogy a konkrét esetben megvalósult-e a lobbitörvény megsértése vagy sem.