Cégvilág

Már minden Combinón van légkondi

Immár minden Combino villamos utasterében biztosított a levegő hűtése, valamint a páramentesítés.

A klímák utólagos beépítése az eredeti árhoz képest 20 százalékkal kevesebbe került. A BKV Zrt. és a Siemens együttműködésének köszönhetően a 40 jármű klímaberendezéseinek felszerelése 2008. február végén kezdődött és mára a teljes flotta átalakítása befejeződött - úgy hogy eközben az utasforgalom folyamatos volt - tudósít a KlubRádió az MTI alapján.

Az utólagos beépítést az eredeti (a járműbeszerzésre vonatkozó szerződéskötés idején tett) árajánlathoz képest 20 észázalékkal kevesebbért sikerült beszerelni. Egy járműhöz három, tetőre szerelt utastéri léghűtő berendezés tartozik. A szerelést Budapesten, a saját telephelyünkön végezte el a Siemens, a jármű szállítója. A teljes Combino flotta légkondicionálása mintegy 1,6 milliárd forintba került.

Energiatakarékossági okok miatt +25°C belső hőmérséklet eléréséig csak a gépi szellőztető rendszer üzemel, illetve a nyitható ablakfelületek által az átmeneti időjárási viszonyok között lehet a belső klimatikus viszonyokat befolyásolni.+25°C belső hőmérséklet elérése esetén a léghűtő berendezés automatikusan bekapcsol. A berendezés a belső hőmérsékletet mintegy 3-5 Celsius fokkal szabályozza a külső hőmérsékleti érték alá.

BKV combino klímaberendezés légkondi
Kapcsolódó cikkek