Cégvilág

Milyen az ideális szendvics? Tesztelje le milliméterre

A Bristoli Egyetem kutatói által kidolgozott formula kilenc változóval számol. E képlet segítségével milliméterre pontosan ki lehet számítani a két kenyérszelet vastagságát, amely közé a sajt kerül. Lévén a felfedezés brit, a tesztet Chedarra optimalizálták.

Az ideális szendvics másfajta sajtokkal is elkészíthető, ám mindegyik esetében más és más az ajánlott szeletvastagság. A kívánt adatot egy speciális honlap, a cheddarometer segítségével kalkulálhatja ki a tökéletes sajtos szendvicsre áhítozó – tudósít a gizmag alapján a HVG.

A szendvicshez más adalékok is szükségesek, de erre is választ ad az ominózus képlet, amellyel kiszámítható, hogy milyen vastag legyen a vaj-, margarin- vagy majonézréteg, mennyi paradicsom szükséges, mennyire csípős legyen a savanyúság, s kell-e salátalevél bele.

A Bristoli Egyetem oktatója, a kutatást irányító Geoff Nute a vizsgálatokkal kapcsolatban elmondta, hogy speciálisan képzett kóstolókat alkalmaztak, ám nem hagyatkoztak teljes mértékben a szubjektív emberi ízlelésre. A kísérletek eredményeit műszeresen – így koloriméterrel, valamint és nyomásérzékelőkkel ellenőrizték.

teszt sajt cheddar mérés
Kapcsolódó cikkek