Cégvilág

A Sanyo megháromszorozta magyar gyárának teljesítményét

A Sanyo Electric japán elektronikai cég megháromszorozta magyarországi naptelep gyárának teljesítményét, és Japánban is növeli a gyártást az európai piacokat megcélozva.

A vállalat növelni kívánja európai piaci részesedését a fényelektromos termékek értékesítésében - olvasható a Nikkei című gazdasági lapban. 

A vállalat jen-milliárdokat költött a Sanyo Hungary Kft korszerű összeszerelő üzemére, hogy ott Japánból gyártott alkatrészekkel szereljék össze az európai piacokra szánt paneleket. Az új
gyártósor, amely tavasszal indult be, éves kapacitását 55 000 kw-ról a maximális éves 145 000 kw kapacitásra növeli, ami a legnagyobb a Sanyo- vállalatcsoporthoz tartozó gyárak között.

A vállalat a jövő hónapban a Shiga kormányzóságbeli Otsu-ban létesít 40 000 kw éves kapacitású naptelep gyártó üzemet szintén az európai piacokra szánva a terméket. Az új technológiájú (HIT photovoltaic module) panelek jobban, 19,7 százalékos hatékonysággal hasznosítják a napenergiát, és a vállalat azt reméli, hogy ezek a kisebb helyet igénylő panelek magasabb áruk ellenére keresettekké válnak. A napelemek iránti kereslet mind az egyének, mint pedig a vállalatok körében Németországban és más európai országokban is részben a kormányzati támogatásoknak is köszönhetően meredeken emelkedik.

Az európai piacok a japán cégek fontos harci terepévé válnak: a Sharp a spanyol Enel Spa-val épít közös naperőművet. A Sharp ipari források szerint a naptelepek gyártásában a második a világon, a Sanyo pedig a hetedik helyen áll.

A Sanyo a naptelepek gyártását 35 százalékkal 350 000 kw-ra kívánja növelni a 2008-as pénzügyi évben.

napelemgyártás Shasp Sanyo Hungary Kft. Sanyo Electric Enel
Kapcsolódó cikkek