Cégvilág

Félsziget Fesztivál: támogatás nélkül enyhe plusszal zárhat

A zárást követő első számítások szerint a szokatlanul tartósan esős időjárás ellenére is pár tízmillió forintos plusszal zárhat a 2008. július 23. és 26. között Marosvásárhelyen lebonyolított Félsziget Fesztivál - olvasható az econet.hu BÉT honlapján közzétett közleményéből. Az eredmény mértéke nagyban függ az esemény kapcsán megpályázott különféle állami támogatások elbírálásától.

A Félsziget Fesztivált az EST Media 26 százalékos érdekeltségében lévő Sziget Kulturális Menedzser Iroda többségi tulajdonában álló romániai bejegyzésű cég szervezi.

Az állami támogatások esetleges elmaradása - bár nyilvánvalóan az eredményesség nagymértékű csökkenésével járna - a rendezvény mérlegének előjelét nem változtatná meg - áll a közleményben.

Az EMG által 2007. november 27-én megkezdett 5 éves Sziget Kft. kivásárlási program megalapozott, annak sikeres zárása az econet.hu Nyrt. és részvényesei számára 2012-re azt jelentené, hogy egy jól működő, évi 3.5-4 milliárd forint árbevételt és 500-600 millió forintnyi EBITDA-t termelő vállalatot vásároltak. Ezen felül a zárást megelőző években is megkapnák az egyes évek eredményeinek az évente növekvő részesedésükkel arányos részeit (összességében 4 év alatt mintegy 0.7-1 milliárd forintot) - írja a közleményben az econet.hu.

econet.hu Félsziget Fesztivál Est Media Sziget Kft.
Kapcsolódó cikkek