Cégvilág

Nem találják a féket a Viasatnál - Megint egy brutális növekedés

A Viasat üzemi eredménye a második negyedévben az egy évvel korábbi másfélszeresére, 18 millió svéd koronára (1 SEK=24,22 forint) nőtt.

Az árbevétel 24 százalékkal, 61 millió koronára emelkedett.

Az első félévben az egy évvel korábbit 25 százalékkal meghaladó, 103 millió koronás árbevétel mellett 18 millió koronás üzemi eredményt ért el, ez utóbbi éves öszevetésben 11 százalékos növekedést jelent. (Az első negyedév - döntően TV6 márciusi indításának költségei miatt - lényegében nullszaldós volt.)

Az anyacég, a svéd Modern Times Group (MTG) sem panaszkodhat: a társaság az április-júniusi időszakban zsinórban a tizenötödik olyan negydévét zárta, amelyben kétszámjegyű - éves szintű - árbevétel-növekedést tudott elkönyvelni. A csoportszintű árbevétel a második negyedévben 17 százalékkal, 3,318 milliárd koronára, az üzemi eredmény - az orosz DTV Group eladásából származó 1,159 milliárd koronás egyszeri tételt figyelmen kívül hagyva is - 24 százalékkal, 531 millió koronára nőtt.

Az MTG televíziócsatornái, illetve rádiói 24 országban vannak jelen, a társaság bevételeinek nagy részét Skandináviában könyveli el.

Viasat TV6 MTG
Kapcsolódó cikkek