Cégvilág

Postapalota – a Magyar Telecommal kell osztoznia az új tulajdonosnak

A WING Zrt. március harmadikán egyetlen jelentkezőként nyerte meg a Magyar Posta Krisztina körúti palotájára kiírt pályázatot. A palota a jövőben szállodaként és irodaként funkcionálhat, a Magyar Telecom azonban továbbra is rendelkezik használati joggal az épület egy része felett.

A kiíró rendkívül szigorú feltételeket szabott a fizetésre és a vételár biztosítására. A helyzetet nehezítette, hogy egy bizonytalan szabályozási környezetben kellett ajánlatot tenniük, mivel a kerület változtatási tilalmat rendelt el, illetve folyamatban van az épület műemlékké nyilvánítása is.  Emiatt az épületen végrehajtandó legkisebb átalakítás is engedélyeztetési eljáráshoz kötött.

Ezek a tények már önmagában teljesen elbizonytalaníthatják egy beruházó jövőbeli fejlesztésének tervezhetőségét – mondta el Gerő János, a WING Zrt tranzakciós vezérigazgató-helyettese a pályázatról, amelyet egyedüli indulóként nyertek meg márciusban.

Arra a kérdésre, hogy miért indult a cég a pályázaton, Gerő János úgy válaszolt: a WING Zrt. már korábban elkötelezte magát az értékmegőrzés mellett és ezt elsősorban fővárosi projektjei révén igyekszik megvalósítani. Hozzátette: Céljuk egy új, a mai kor igényeinek megfelelő funkció megteremtése az épülethez méltó és az eredeti szépséget megőrző exkluzív épület kialakítása.

A vezérigazgató-helyettes ugyanakkor hozzátette: az épületet nem teljesen üresen vásárolták meg, a Magyar Telecomnak továbbra is részleges használati joga van, amihez a hasznosítás során alkalmazkodniuk kell.

Gerő szerint a jelenleg használhatatlan állapotban levő Moszkva téri Postapalota épületéből, a műemléki, valamint a kapcsolódó egyéb szabályozási feltételeknek megfelelve is csak több éves kemény munkával és további több milliárd forintos beruházással valósítható meg a sikeres fejlesztés.

postapalota beruházás wing pályázat
Kapcsolódó cikkek