A Rolls-Royce becslése szerint a nukleáris ipar világszerte mintegy 63 milliárd euróra rúg évente a következő 15 évben. Mint közleményében írja, az övék a legnagyobb nukleáris tudásbázis a brit cégek között, mivel 2000 képzett nukleáris szakemberük van Nagy-Britanniában, Franciaországban és az USA-ban. A vállalat rendelkezik továbbá Nagy-Britannia legtekintélyesebb nukleáris beszállító-láncával, ami körülbelül 260 beszállítót jelent.

A Rolls-Royce atomenergetikai előnye a katonai atomtengeralattjáró-programban való részvételéből származik, a abból, hogy a társaság hozta létre a Data Systems & Solutions vállalatot (DS&S), amely biztonsági besorolású műszereket és irányítástechnikát szállít számos piac polgári célú atomreaktora számára, többek között Franciaországba, az USA-ba és Kínába.

A Rolls-Royce vezérigazgatója, Sir John Rose szerint a cég tapasztalata közvetlenül felhasználható a Nagy-Britanniában és másutt tervezett új atomerőmű-építések bármely fázisánál, vagy a már üzemelő erőművek felújításánál. Az új üzletág olyan szolgáltatást nyújt, amely a polgári atomprogramok több szakaszát támogathatja, beleértve a kormánynak és az üzemeltetőknek nyújtott tanácsadást, a műszaki mérnöki tanácsadást, biztonsági felülvizsgálatokat, gyártást, beszerzést és az üzem közbeni tanácsadást.