Cégvilág

125 millióba került, de nem bírja a meleget - Utastájékoztatás a HÉV-en

Elektronikus utastájékoztatási rendszert telepített a szentendrei HÉV vonalára a BKV. Az oszlopokra szerelt képernyők beüzemelése 125 millió forintba került, az eszközök azonban nehezen viselik a meleget. A BKV szerint ez még csak próbaüzem.

A zöld oszlopokra szerelt képernyők a villanyoszlopokra szerelt hangszórókkal együtt még tavasszal jelentek meg a szentendrei HÉV megállóiban. Összesen 52 kijelzőről van szó, amelyek általában sötétek, rajtuk időről időre megjelenik egy felragasztott, már többször is felhasznált papírcsík: szerelés alatt.

A táblák feladata az lenne, hogy a pontos idő mellett tájékoztassanak a menetrendről, többek között a következő szerelvény érkezésének idejéről. Ez egy "pálya menti, optikai vezetékes számítógépes hálózaton keresztül működő audiovizuális utastájékoztató rendszer három diszpécseri munkaállomással és vezérlő szoftverekkel" – tájékoztatta az MNO-t a projektről a BKV sajtóosztálya, ahol azt is elárulták, hogy bruttó 125 millió forintba került a közlekedési vállalatnak ez az újítás.

A gondok forrását a BKV sajóosztályán  abban látják, hogy "a vizuális rendszer a nyári időszak hőhatásai miatt bizonytalanul működik, az erős ellenfényben a kijelzők nem láthatók".

A közlekedési vállalat úgy nyilatkozott. a kivitelező folyamatosan intézkedéseket tesz a kijelző házak hőszigetelésének és szellőzésének javítására, valamint műszaki megoldást dolgoz ki a kültéri kijelzők erősebb fényerejű, hőtűrő kivitelűre való cseréjére.

menetrend BKV kijelző HÉV tájékoztat
Kapcsolódó cikkek