Cégvilág

60 milliárd forintból épül az új repülőtér Vas megyében

Várhatóan a jövő héten írják alá a befektetői szerződést Sanghajban a Vas megyében épülő kereskedelmi repülőtérről - mondta Barta Balázs, a projektet előkészítő SIA-PORT Kft. munkatársa pénteken.

A repülőtér mellé logisztikai és ipari bázist is terveznek - tette hozzá.

Barta Balázs elmondta, a repülőtér beruházói között hazai és távol-keleti cégek vannak, és számítanak a magyar állam szerepvállalására is. A közel 60 milliárd forint értékű beruházás, két hónapon belül elkezdődhet, a repülőteret várhatóan 2012-ben helyezik üzembe.

Barta Balázs hozzátette, az általuk előkészített projekt túlmutat a kereskedelmi repülőtér létesítésén, logisztikai és ipari beruházásokat is terveznek, amelyek több mint ezer munkahelyet hoznak létre Vát és Porpác környékén.

A repülőtér saját infrastruktúrával rendelkezik majd, szennyvízrendszeréhez a közeli települések is csatlakozhatnak. A projekt rendelkezik a szükséges szakhatósági engedélyekkel és az érintett önkormányzatok hozzájárulásával is, és élvezi a magyar kormány, személyesen Kiss Péter kancelláriaminiszter támogatását.

A befektetői csoport az üzemeltetésre részvénytársaságot alapít, a közel 600 hektáros területet az érintett önkormányzatok bocsátják rendelkezésre, az ingatlanokat ezekben a hetekben vásárolják fel.
Barta Balázs a jövő hét közepére ígért bővebb tájékoztatást.

repülőtér SIA-Port barta Balázs Vas megye
Kapcsolódó cikkek