Cégvilág

A BKV buszok harmada fennakadt a fékhatás vizsgálaton

Az eddigi 31 busz fékmérés vizsgálatánál 11 esetben tártak fel az ellenőrök az előírásoknak nem megfelelő fékhatást - derül ki a Nemzeti Közlekedési Hatóságnak (NKH) a BKV-nál folytatott ellenőrzésének eredményéből.

Ebből kettőnél a hiba csekély mértékű volt, a fékállítást követően a jármű forgalomba állhatott, de kilenc járművet a hatósági műszaki vizsgálatra rendeltek be. Eddig hét jelent meg, valamennyi megfelelt a műszaki követelményeknek.

A BKV-nál folytatott ellenőrzések egy része az éjszakai órákban történt, amikor a hatóság ellenőrei a járatból beérkezett, illetve a hajnalban járatba induló buszok fékhatás-vizsgálatát végezték el. Az ellenőrzések másik részeként a közlekedési hatóság a BKV végállomáson lévő járműveinek, és a garázsból kiinduló autóbuszainak műszaki ellenőrzését végzi közlekedésbiztonsági és forgalmi szempontból a nappali órákban.

A szemrevételezéssel megvizsgált 18 autóbusz közül a hatóság négyet 30 napos határidővel műszaki vizsgálatra rendelt be a gumiabroncsok kopottsága, kerékkitámasztó ék, illetve tűzoltó készülék nem megfelelősége miatt. Azonnali forgalomból kitiltásra sehol sem került sor. Az ellenőrzések tovább folytatódnak.

fék BKV hiba busz
Kapcsolódó cikkek