Cégvilág

A legnézettebb olimpiai programok - Itt a végleges lista!

A vízilabdadöntő és az eredményhirdetés nyerte az olimpiai nézettségi versenyt a Magyar Televízióban.

A harmadik magyar aranyérem átvételét a két csatornán több mint 1,6 millióan nézték végig – a vasárnapi időpontnak köszönhetően –, mintegy egymillióval többen, mint Vajda Attila első aranyérmének átadását. (A köztévé idei rekordja ugyanakkor nem dőlt meg: a labdarúgó Eb döntője mellett nehéz labdába rúgni...)

Az élő online közvetítések és az összefoglalók közel egymillió látogatót csábítottak az MTV online lapcsoport oldalaira augusztusban. Az első magyar aranyat hozó napon több mint 146 ezer egyedi látogatója volt az MTV Online-nak, a telesport.hu oldalára pedig 116 ezren látogattak el. Az MTV Új Média szerkesztősége az olimpia alatt 2000 cikket publikált, és ugyanennyi videót helyezett el a telesport.hu oldalán.

„A pekingi olimpia nálam csillagos ötösre vizsgázott” – értékelt a Világgazdaságnak Schulek Csaba. A Telesport főszerkesztője nem csupán a vendéglátók által végzett munkával volt elégedett, elismeréssel beszélt a Magyar Televízió 49 fős stábjának teljesítményéről is. A műszaki kollégák egy hét alatt komplett televíziót építettek fel a rendelkezésükre álló 176 négyzetméteren, olyan vadonatúj HD-berendezésekkel, amelyek egy részét előzetesen nem is állt módjukban kipróbálni.

 (A záróünnepség után az összecsomagolásra már csak 24 óra állt rendelkezésre.) A közvetítéseket a Beijing Olympic Broadcasting bonyolította; a jogokat a Magyar Televízió az EBU-tól vásárolta meg. (Az európai műsorszolgáltatók szervezete mellett a közvetítési jogokkal az NBC rendelkezett, amely közel 900 millió dollárért vásárolt jogokat. A GE médiadivíziójának részeként működő tévétársaság több mint 2000 fős stábbal volt jelen Pekingben, és hét csatornán, 3600 órában közvetítette az eseményt, ezzel az előzetes becslések szerint 100 millió dollárt nem meghaladó nyereséget könyvelt el.)

A magyar szerkesztők-kommentátorok – mondta el Schulek Csaba – a sportolókhoz hasonlóan évek óta készültek Pekingre, a sportágakat már három éve leosztották köztük. Az olimpia ideje alatt pihenésre nemigen volt alkalmuk, a főszerkesztő „magánprogramjában” például csupán a megnyitó és egy kézilabda-mérkőzés szerepelt.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

telesport tv m1
Kapcsolódó cikkek