Cégvilág

Csak az Eb döntőt nem sikerült lenyomnia polósainknak

A tévénézők 60 százaléka látta vasárnap délelőtt, amikor a férfi vízilabdázók tiszteletére felvonták a magyar zászlót Pekingben.

Az MTV napi átlagnézettsége a pekingi játékok ideje alatt megegyezett a két nagy kereskedelmi csatornáéval. Rekordlátogatottságot ért el a köztévé az interneten is. A pekingi olimpia utolsó néhány napjának eredményei a magyar nézők kedvét is meghozták. Az időeltolódás miatt hajnaltól délutánig tartó versenyeket természetesen hétvégén tudták a legtöbben figyelemmel kísérni.

Az otthoni tévénézést mérő AGB Nielsen adatai alapján az első aranyunkat szerző Vajda Attila pénteki eredményhirdetését 625 ezren látták, a Kozmann-Kiss kenupáros dobogóra lépését pedig 640 ezren, a tévénézők 44 százaléka. A női négyes ezüstéremének átadását 672 ezer néző kísérte figyelemmel.

A szombaton zajló kajak-kenu futamokat már kétszer ennyien tudták nyomon követni. 900 ezren látták Kovács Katalin és Janics Natasa győzelmét, és még ennél is többen kapcsolták be tévéjüket az utolsó nap legnagyobb izgalmát ígérő vízilabda-döntőre. A Magyar Televízió két csatornáján összesen 1 millió 467 ezren nézték átlagosan a mérkőzést, a teljes népesség egynegyede, vagyis közel 2 és félmillióan pedig legalább egy percre belepillantottak.

Az eredményhirdetés 1 millió 638 ezres nézettsége azt is jelenti, hogy ennél többen csak egy idei MTV-s műsort néztek: a futball Európa-bajnokság döntőjét. A délutáni záróünnepséget 616 ezren tekintették meg, a tévénézők 20 százaléka.

Janics-Kovács kajak-kenu olimpia Vajda Attila vizilabda aranyérem
Kapcsolódó cikkek