Cégvilág

Hihetetlen! Nyomtató a fényképezőgépben, avagy a Polaroid újjászületése

A Polaroid idén februárban zárta be utolsó instantfilm-gyárát, így az azonnal előhívható képek korának vége. Illetve mégsem, a Polaroid ugyanis a hírek szerint új digitális gyorsfényképezőgéppel készül, amely beépített képnyomtatóval rendelkezik majd.

A Polaroid olyan digitális fényképezőgép piacra dobását tervezi, mely ugyanabban a 4x3 hüvelykes képméretben szolgáltatja a képet, mint a régi kémikus-klasszikus, de immár a ZINK technológiájával. Az új, digitális "polaroidok" képminőségben és sebességben is felül fogják múlni analóg elődöket – jelenti a HWSW.

A ZINK lehetővé teszi, hogy a színező kristályok magában a papír rétegeiben várjanak a fixálásra, mely hő alapú folyamat. Így a képek megjelenítéséhez nincs szükség festékre, csak speciális fotópapírra. Eddig ugyan csak egy 2x3 hüvelykes (mintegy 50x76 milliméteres) fotók előállítására képes prototípusról érkeztek hírek, de már készülőben van a valamivel nagyobb, 4x3 hüvelykes (76x101 milliméteres) változat.

A Polaroid korábban a PoGo fantázianevű hordozható fotónyomtatójában már alkalmazta a ZINK technológiát. A régi-új Polaroid fényképezőgépek várhatóan 2009-ben jelennek meg a piacon.

fotó polaroid nyomtató fényképezőgép
Kapcsolódó cikkek