Cégvilág

Nagy a baj az Interfructnál - 700 fős leépítés, hálózatcsökkentés

Az Interfruct Kft. bejelentette, hogy tulajdonosa utasítására 700 fős létszámleépítést hajt végre. Az Interfruct-lánchoz ugyan 23 üzlet tartozik, ám ezek között van olyan, amelyik egy napig sem működött: a Váci úton az elmúlt évben épített nagyméretű áruházat az előző tulajdonos már, az új új még nem nyitotta meg.

A Calslane Holdings a nehéz gazdasági helyzetben lévő Interfruct reorganizációját három hónapja kezdte meg azzal a céllal, hogy a 23 áruházat működtető cash&carry láncból csupán 10-13 egységet működtet tovább. A többi üzemeltetését a tervek szerint szaklmai befektetőnek adta volna továb,, az azonban a napokban visszalépett az ügylettől.

A Calslane Holdings befektetőtárs nélkül rövidtávon nem tudja rendezni az Interfruct gazdasági helyzetét, ezért döntött a csoportos leépítés bejelentéséről.

A 6600 négyzetméteres Váci úti és a 2200 négyzetméteres Bécsi úti Interfruct viszont 10 napon belül a Reál-lánc színei alatt kezdi meg a működést, miután a Reál csoport egyik tagvállalata, az Arzenál Kft. kibérelte őket.

További részletek a hétfői Világgazdaságban.

Interfruct calslane holdings
Kapcsolódó cikkek