Cégvilág

Egyen Ön is keserű csokit! – Új egészségügyi előnyök

Mielőtt bárki túl boldog lenne: napi 6,7 gramm keserűcsokoládé elfogyasztása ajánlott, ha valaki szívének egészségét szeretné megóvni. A csokoládénak a szív- és érrendszerre gyakorolt pozitív hatását először igazolta felmérés.

A Campobassoi Egyetem és a Milánói Rákkutató Központ munkatársai a csokoládé pozitív hatásaival kapcsolatos új felfedezéseiket a Journal of Nutrition című szaklapban publikálták. Az eredmények Európa eddigi legnagyobb szabású egészségügyi felmérésének, a Moli-sani projekt adataiból származnak – írja a ScienceDaily.

 A kutatók a húszezer résztvevő vizsgálata során a gyulladásos állapotok kialakulását vizsgálták. Köztudott, hogy a krónikus gyulladások szív– és érrendszeri megbetegedésekhez vagy akár agyvérzéshez is vezethetnek. A folyamat leállításában egy protein játszik fontos szerepet. Az olasz kutatócsoport a kiválasztott résztvevők egészségi állapotát, protein szintjét és csokoládé fogyasztását vetették össze.

Az eredmények igazolták előfeltevésüket: azoknál, akik rendszeresen fogyasztottak keserűcsokoládét, átlag 17 százalékkal csökkent a gyulladásos állapotok kialakulásának aránya. Ez nem tűnik jelentősnek, de elég ahhoz, hogy észlelhetően csökkentse a szív- és érrendszeri betegségek gyakoriságát. A szakértők figyelmeztetnek: az általuk meghatározott 6,7 gramm körülbelül egy kocka csokoládét jelent, amelyet hetente kétszer-háromszor érdemes fogyasztani.

csoki érrendszer egészségügy szív csokoládé
Kapcsolódó cikkek