csoki

Végleg búcsút mondhatunk a csokoládénak, ha nem lépünk időben

A világszerte egyre gyakoribb és súlyosabb aszályok immár egyik kedvenc édességünket is veszélybe sodorják.
2022.11.21 Olvasási idő:

A Nestlé teljesen újragondolta a csokigyártás fogalmát

A cég bejelentette: finomított cukor hozzáadása nélkül készült egyedi csokoládét dob a piacra.
2019.07.17 Olvasási idő:

Milliárdokat költünk édességre év végén

Több ezer tonna édesség kerül a napokban a magyarok kosarába, az igazi roham most kezdődik. Tavaly több mint kilencmilliárd forintot költöttek karácsonyi édességre a magyarok.
2017.11.21 Olvasási idő:

Magyar csoki a legkiválóbbak között

Magyar csokoládémanufaktúra csemegéje is szerepel a világ ötven legjobb élelmiszere között. Egy, a héten zárult londoni gasztronómiai verseny zsűrije választotta be a csokoládékülönlegességet a top 50-be.
2017.09.10 Olvasási idő:

Drágább lesz a kávé és csokoládé, kiakadtak az automatások

Január 1-jétől az online kasszákhoz hasonlóan bekötik az ital- és ételautomatákat is az adóhatósághoz. A nemzetgazdasági tárca tervezete hidegzuhanyként érte az automatás cégeket.
2016.07.29 Olvasási idő:

Nemsokára luxus lesz a csokinyuszi

Egy nemrég megjelent tanulmány szerint a világ legnagyobb kakaótermelő országaiban olyan drasztikusan esik vissza a termesztés, hogy ha nem jelennek meg új szereplők a világpiacon, 2020-ra luxuscikk lesz a húsvéti csokinyuszi.
2015.04.05 Olvasási idő:

Nyerő szériában a csoki Mikulás

A decemberi ünnepek szezonális édességeiből két és fél milliárd forint körüli bevételt ért el az élelmiszer-kiskereskedelem a legutóbbi években. Tavaly november-decemberben 1 százalékkal kevesebbet, mint tavalyelőtt. Többek között ezt állapítja meg a Nielsen fogyasztói információkat és ismereteket szolgáltató vállalat Kiskereskedelmi Indexe.
2013.11.15 Olvasási idő:

A sonkagyártóknak az 50 feletti nők kegyeire kell pályázniuk

A kisgyermekes háztartások helyett a negyvenes vagy idősebb háziasszonyok nagybevásárlásai mozgatják a húsvéti csokoládéfigura- vagy sonkapiacot.
2012.04.03 Olvasási idő:

Mi lehet a csokiban? - Az EU megadta magát a multiknak

Az olasz csokoládégyártók felháborodva vették tudomásul, hogy az Európai Unió területén nem használhatják a "tiszta csokoládé" megjelölést termékeiken.
2010.12.04 Olvasási idő:

Kétszámjegyű mértékben csökkent a csokifogyasztásunk

Két számjegyű mértékben csökken a csokoládéfogyasztás a gazdasági válság hatására a hazai piacon – közölte Ács Tamás, a Mars Magyarország (MM) csoport ügyvezetője.
2009.05.29 Olvasási idő: