Cégvilág

Különlegesség a Volkswagentől! Nézze meg!

A napokban zárult 63. Hannoveri Nemzetközi Haszonjármű-kiállítás egyik világpremierje volt a Volkswagen egytonnás pickup-tanulmánya.

Az 5,18 méteres koncepciómodell – jelen esetben a tengerparti vízimentők számára kialakított, széles körű felszereltséggel – az európai volumengyártók első ilyen jellegű pickup-modelljeként új mércét kíván állítani szegmensében.

A jövőbeni új modellsorozat legfőbb piacai között Dél-Amerika, Dél-Afrika és Ausztrália szerepel majd, ahol a pickupok sokoldalúságuk révén szabadidő- és haszonjárműként egyaránt a legnépszerűbb autók közé tartoznak. Az új pickup 2009 őszétől a Volkswagen argentínai "Pacheco" üzemében készül.

A négyajtós, négyüléses pickup-tanulmány felszereltségét a vízimentő-szolgálatokkal, valamint a Volkswagen házon belüli, mentőautókra szakosodott specialistáival szoros együttműködésben állították össze. Az autó "kereső és mentő" ("Search and Rescue"; SAR) változatában kifejezetten a nyílt vízi úszókat és szörfösöket hivatott megóvni a legrosszabbaktól, így a világ számos nagy strandján dolgozó vízimentők ideális járműve. A Volkswagen új pickupja – duplafülkével és összkerékhajtással – már műszaki alapkoncepciója révén is kiválóan megfelel az ilyen jellegű feladatokra.


[enews_gallery id='197395']

ülés gyártó VW Volkswagen pickup ajtó modell
Kapcsolódó cikkek