Cégvilág

Akik előtt letérdel a világ

A nyugalom szobrai most az arab ingatlanfejlesztők. Szépen kivárják, amíg letérdel előttük a világ és eseng, hogy náluk építhessen. A napokban két nagy dubai csoport is nyugtató nyilatkozatokkal látta el a sajtót - bár az a jelek szerint nem nagyon figyel rájuk.

A szállodapiacra hajtó és a világ egyik legismertebb szuperluxus hoteljének számító Burj Al Arab hotelt üzemeltető Jumeirah Group elnöke azt mondta, hogy projektjeiket nem érinti a globális hitelválság és a terveknek megfelelően 30 új egységet adnak át 2012-ig. "A luxusra  továbbra is nagy igény van, hoteljeinkben most is nehéz szobát foglalni, a foglaltság 90 százalék fölött van" - mondta Gerald Lawless a Financial Timesnak.

A csoport most 11 hotelt üzemeltet és 19-et fejleszt. A fent jelzett 2012-ig összesen hatvanra nő az ingatlanjainak száma, amelyekben 25 ezer szoba található. Az új szállodák többségét Ázsiában nyitja, a legközelebb jövő év elején adnak át egy szállót Sanghajban.

November közepén Cannes-ban, a soros nagy nemzetközi ingatlanvásáron (MAPIC) a Jumeriahon kívül a szintén dubai Emaar Properties is kiállít - szokás szerint óriási standon. Ez a cég a plazáiról és luxus lakótornyairól ismert, mostmár minden kontinensen.

A dél-francia városban az 1,1 millió négyzetméteresre tervezett Dubai Mall lehet a sztár. Összesen 1200 üzlet, 160 étterem és kávézó, egy hatalmas aquarium, egy olimpiai versenyek megrendezésére alkalmas jégpálya lesz benne. Az arabok büszkék arra is, hogy a világ legnagyobb, zárt térben elhelyezett arany bazárját üzemeltetik majd benne. És még valami. A központ - milyen véletlen - nem túl messze van a Burj Al Arabtól. Nehogy sokat kelljen sétálni a csodákért.


[enews_gallery id='401551']

szállodapiac Gerald Lawless hotel Jumeirah dubai ingatlan burj al arab Emaar Properties
Kapcsolódó cikkek