Cégvilág

Botrány! Luxusüdülést kaptak a csődtől megmentett biztosító menedzserei

Az amerikai állami hitellel a csődtől megmentett American International Group (AIG) biztositó havi egymillió dollárért tanácsadóként tovább foglalkoztatta a katasztrófális kockázati ügyletekért felelős volt menedzserét - írja a welt.de.

A botrányhős menedzser, Josef Cassano  lemondása után ráadásul még további 34 millió dollár fizetési pótlékot is kapott. Martin Sullivan, az AIG volt főnöke a testület elött védelmébe vette a tanácsadói megbizásról szóló szerződést. "Meg akartam őrizni Mr. Cassano húsz év alatt felhalmozott tudását"

Az amerikai kormány szeptemberben több mint 85 milliárd dolláros kényszerű nyújtásával mentette meg az AIG-et az összeomlástól. Az AIG megmentését célzó akció után alig egy héttel az AIG több menedzserének is finanszirozott kaliforniai luxusüdülést. A welt.de úgy tudja: az összesen 440.000 dollárról kiállított számlán olyan tételek szerepeltek, mint wellness-kezelések, golf-utak, gálamenük.

Bár a kiránduláson nem a pénzügyi szolgáltatások területén dolgozó menedzserek vettek részt - tehát nem olyanok, akik felelősek az AIG problémáiért - a washingtoni törvényhozók mégis felháborodtak a magas kiadások miatt.

"Az átlag amerikaiak elvesztik munkájukat, lakásukat, betegbiztositásukat, az AIG menedzserei pedig az ország egyik legexkluzivabb üdülőhelyén szórakoznak, alig egy héttel azután, hogy a konszernt megmentették az adófizetők" - hangoztatta Barack Obama demokrata párti elnökjelőlt a republikánus riválisával, McCainnal folytatott tévévitája során.

Obama követelte, hogy az AIG utaljon át a pénzügyminisztériumnak 440.000 dollárt, hogy a kirándulás költségét fedezni lehessen.

Obama AIG konszern csőd menedzserek
Kapcsolódó cikkek