Cégvilág

Délutánra lesznek hatósági eredmények a Nestlé "melaminos" tejporáról

Ma délutánra lesznek meg annak a megerősítő hatósági vizsgálatnak az eredményei, amelyek eldöntik, mi lesz a sorsa a Nestlé Hungária Kft.-nél zárolt, thaiföldi eredetű tejpornak - mondta a VGO-nak Bognár Lajos, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSZH) elnökhelyettese.

Mint ismert, az importárut az MgSZH a napokban azért zárolta, mert a vizsgálatok a 2,5 mg/kg-os határértéknél több melamint mutattak ki. A laboratóriumi (ön)kontrollt az NH maga kérte a forgalombahozatal előtt. A hatósági megerősítő vizsgálatot most ugyanaz a hazai laboratórium végzi. Ha az eredmények ismét határérték felettiek lesznek, az importterméket meg kell semmisíteni.

A Nestlé Hungária ugyanakkor már tegnap közleményben szögezte le, hogy értetlenül áll a magyar laboratórium eredménye előtt. A cég ugyanis három, egymástól független külföldi laboratóriumban újra ellenőriztette a kérdéses terméket, de egyik vizsgálat sem mutatott ki melamint - állítja a társaság közleménye. Híradások szerint ugyanakkor a hatóságok ma már a Nestlé Magyarországon forgalmazott egyéb termékit is vizsgálják a melamin szennyezettség szempontjából. Itt eredmények a következő napokban várhatók.

melamin MgSZH nestlé hungária laboratórium bognár lajos
Kapcsolódó cikkek