Cégvilág

Itt az új Flash, jobb videólejátszással - Töltse le innen!

Az Adobe ma tette elérhetővé multimédiás böngésző-beépülőmoduljának soron következő főverzióját. A Flash Player 10 a cég állítása szerint olyan funkciókat tartalmaz, amelyeket az internetezők már régóta várnak.

Az új Flash Player legfontosabb újdonságai közé tartozik, hogy támogatja az After Effects CS3-ban bemutatkozott Pixel Bender eszközlészlet segítségével létrehozott egyedi szűrőket és effekteket. Ezeket a hatásokat a szoftver futásidőben számítja ki a megadott paraméterek alapján.

A szoftver emellett a korábbiaknál lényegesen fejlettebb 3D-képességeket is felvonultat, a Flash Player 10 már natívan támogatja a térbeli megjelenítést és animációt, a számításokhoz pedig segítségül tudja hívni a gépben található grafikus processzort is, ezzel tehermentesítve a CPU-t. Az Adobe ígérete szerint a 3D-hatások használata mellett sem nő meg túlságosan a Flash-fájlok mérete – összegez a HWSW.

A zökkenőmentes videolejátszást segíti, hogy a Flash Player 10 képes a videófolyamok bitrátáját az internetkapcsolat sávszélesség-változásait követve automatikusan módosítani anélkül, hogy a lejátszás egy pillanatra is megszakadna, vagy újra kellene pufferelni a filmet. Ezt a funkcionalitást azonban csak a Flash Media Server következő verziójával együtt biztosítja a Flash Player 10.

A Flash Player hivatalos forrásból letölthető innen

videó Adobe szoftver CS3 flash lejátszó
Kapcsolódó cikkek