Cégvilág

Kicsi és narancsszínű – Íme Kína válasza az iPhone-ra

Mivel Kínában továbbra sem kapható az Apple telefonja, az ország egy hardvergyártója úgy döntött, elkészíti a maga változatát, amely egyébiránt nagyban hasonlít az eredeti készülékre.

Bár Steve Jobs már korábban kijelentette, hogy nagyon szeretné, ha még az idei év során megszületne a megállapodás az Apple és Kína között az iPhone bevitelével kapcsolatban, az egyezmény egyelőre továbbra is várat magára. Hogy a kínai népnek ne kelljen nélkülöznie az iPhone áldását, egy kínai gyártó egy az Apple készülékéhez nagyon hasonlító telefont készített, melyet hivatalosan Wang Touchcool organe F4-nek, másik nevén iorgane-nek hívnak – tudósít az ITmánia.

A kínaiaknak nem csak a külső megjelenését sikerült leutánozniuk az iPhone-nak, hanem annak megannyi funkciója is változatás nélkül került át a kópiába. Például a kijelző ugyanolyan érintésérzékeny, mint a cupertinóiak készülékében, de beszélhetünk a giroszkópról is, mely 90 fokkal elforgatja a képet, ha a készüléket elfordítjuk.

A fényképek nézegetése is az iPhone-hoz hasonló módon, vagyis ujjaink segítségével történik, de a videó és MP3 lejátszási funkció is rokon a két telefon esetében. Ami a legviccesebb, hogy még a gyümölcs motívum is megmaradt, csak ezúttal nem alma, hanem egy narancsot formázó logót kapunk.

A másolat kijelzője 3.2 hüvelykes, tárolókapacitása 8 gigányira bővíthető egy ismeretlen memóriakártya segítségével. Multimédiás fájlformátumok közül többek között az MP3-at, az MP4-et valamint AMR-t is támogatja a telefon, mely zenelejátszáskor többféle hangzásbeállítást – klasszikus, koncert, jazz, rock – is kínál a felhasználó számára.

A Bluetooth kapcsolat pedig lehetővé teszi, hogy akár vezeték nélküli fülhallgatóval is élvezhessük a zenét. A kínai menürendszerrel rendelkező készülék máris kapható az országban, 200 dollárnak megfelelő összegért.

Apple mp3 iPhone
Kapcsolódó cikkek