Cégvilág

Nem elég egy LCD? Itt az új, dupla kijelzős Samsung - fotó

A Samsung 2263DX egy teljesen új felfogású modell, egyszerre két, egy kisebb és egy nagyobb LCD kijelzőt foglal magába egy webkamera és egy hangrendszer kíséretében.

A Samsung a 2263DX LCD-jével egy komplett multimédiás központot varázsolt egy LCD monitorból. A 22 colos kijelzőbe egy hihetetlen felbontású, 3 Mpixeles webkamerát és egy térhatású hangzást nyújtó hangszóró rendszert épített. Adott hozzá még egy LCD-t és szmámos csatlakozót tett rá, hogy bármilyen szerkezetre kapcsolhassuk – írja a Prim Online.

A webkamera felbontása önmagában figyelemre méltó. Digitális fényképeket készíthetünk vele, amit a neten megoszthatunk bárkivel. A hozzáadott WebCam Companion szoftverrel videofilmeket is rögzíthetünk, majd a jeleneteket megvághatjuk. A film egyes kockáit is szerkeszthetjük vagy fényképként elmenthetjük. A szoftver az internetes videocsevegést is villámgyorssá teszi. A webkamera mozgásérzékelő funkciója automatikusan rögzíti a mozdulatokat és még jelzi is, ha egy kép elkészült.


A monitort gyakorlatilag bármilyen eszközhöz tudjuk csatlakoztatni. A számítógép számára D-Sub és DVI-D csatlakozásunk van, de találunk USB 2.0 bemenetet, HDMI csatlakozót is. Szinte mindenhez kapcsolódhatunk, amin kép van.
 

Akinek nem elég egy nagy monitor, annak ott a 7 colos kicsi is. A monitor bármelyik oldalára, vagy a tetejére, egy forgócsappal rögzíthető, kinek-kinek kénye-kedve szerint. A kis monitorra azután már bármit kitehetünk, a videokonferenciától kezdve vistás gadgeteken át a határidőnaplóig mindent. Például játsszunk a nagyon és kövessük a kedvenc csapatunk mérkőzését a kicsin.
 
A Samsung a hangszórókat száműzte a monitor előlapjáról a monitor házába, a vékony káva manapság úgyis divatosabb, mint a széles. A kéthangszórós audiorendszerekre kifejlesztett és szabadalmaztatott SRS Tru Surround XT technológia révén telt térhatású hangzással kényeztet bennünket a Samsung. A parametrikus equalizer a teljes frekvenciatartományban nagyjából torzítás nélkül csalja elő a hangszórókból a hangokat.

Surround lcd webkamera Samsung DVI monitor
Kapcsolódó cikkek