Cégvilág

Piramis épül Esztergomban

Egy több mint 58 ezer négyzetméteres építési telek megvásárlásáról írt alá szerződést szeptember közepén a Casaro Hungary és az esztergomi önkormányzat. A területen bevásárlóközpontot épít a beruházó: az ország újabb Piramis Centerét.

Az esztergomi Dobogókő utcában megvásárolt telken a beruházó tervei szerint egy 10 ezer négyzetméteres üzletközpontot építene 2,5 milliárd forintból. Ez a telekvásárlás újabb fontos lépés a vidéki bevásárlóközpontok evolúciójában, mivel ezekben a városokban eddig nem volt modern pláza. Sokan ugyanis úgy tekintettek rájuk, hogy nem elég nagyok egy ilyen beruházáshoz – idézi Shlomi Shlomovitzot, a cég ügyvezető igazgatóját az ingatlamagazon.com. 

Hamarosan megkezdődnek az építési munkálatok, hogy a 2010-es átadásra elkészüljenek az épülettel. A beruházó többi projektje közül a Tiszaújvárosi Piramis Center az idén novemberben kerül átadásra, míg a szekszárdi a tervek szerint 2009. novemberében nyitja meg kapuit. Emellett Dunaújvárosban is építenek bevásárlóközpontot. A beruházó azonban nemcsak üzletekkel, hanem társasházak építésével is foglalkozik, mind Budapesten, mind pedig vidéken.

bevásárlóközpont center társasház Esztergom pláza
Kapcsolódó cikkek