Cégvilág

Tizenöt új cég a melamin listán!

Tovább folytatódtak a mérgező melaminnal kapcsolatos vizsgálatok Kínában. Ezúttal a felnőttek számára készült tejpor-termékeket tesztelték. Tizenöt új cég került fel a szennyezett árut termelő cégek listájára.

Eddig négy gyerek halt meg és több mint 13 ezer fiatalt kórházba szállítottak a tejkészítményekbe került melamin által okozott károsodás miatt. Korábban 69 bébitápszerben találtak szennyező anyagot. Most tizenöt újabb, felnőtteknek szánt termékeket előállító vállalat neve került fel a listára, amelyek összesen 31-féle, melaminnal szennyezett, tejpor alapú készítményt gyártottak - tudósít az AP.

Ezzel száz fölé emelkedett a melaminnal szennyezett termékek száma, amelyek tucatnyi márkanév alatt kerülnek forgalomba. A tejporok mellett huszonnégy tejnek nevezett termékben is kimutatták a mérgező anyagot.

Hong Kongban és Makaón a Kínában gyártott, de japán cég nevén futó Lotte China Foods Co. egyes édességeiben találtak melamint. A thaiföldi illetékesek úgy nyilatkoztak: fokozott figyelmet szentelnek a termékeknek. Hozzátették: "nem félnek Kínától, de aggódnak, mivel a két ország intenzív kereskedelmi kapcsolatokat tart fent."

melamin tej tejpor termék mérgező
Kapcsolódó cikkek