Cégvilág

A Pápai Hús 1913 Kft. vásárolhatja meg a helyi feldolgozót

A Pápai Hús 1913 Kft. vásárolhatja meg a helyi feldolgozót A helyi beszállítókból és érdekelt vállalkozásokból álló Pápai Hús 1913 (PH) Kft. vásárolhatja meg a felszámolás alatt lévő Pápai Hús Zrt. vagyonelemeit, ha a kft. megkapja az általa kért kormánygaranciát a vételhez szükséges MFB-hitelre - közölte a VGO-val Varga Jenő, a felszámolást végző Vectigalis Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az értékesítési tender múlt pénteken lejárt, meghosszabbított határidejéig csak a PH nyújtott be pályázatot. A társaságot a pápai feldolgozó üzemvezetői, illetve a helyi Agrprodukt Zrt., a pápai önkormányzat és a városi vízmű illetékesei hozták létre. A Vectigalis ma értékelte a Pápai Hús 1913 pályázatát.

Varga Jenő úgy fogalmazott: elképzelhető a szerződéskötés, ha a kft. rövid időn belül megkapja a szükséges kormánygaranciát. Ellenkező esetben - tette hozzá - a Vectigalis megkezdi a pápai feldolgozó bezárási előkészületeit. A PH a húsipari társaságot csaknem 4 milliárd forintért vásárolná meg, szemben az 5 milliárdos irányárral.

Pápai Hús 1913 feldolgozó Pápai Hús
Kapcsolódó cikkek