Cégvilág

Betelt a pohár: előbb jött a számla, mint a leolvasó!

Előbb jött az elszámoló számla, mint a vízóraleolvasó Tabon. Az érintett társasházak lakóközösségeinek ez volt az utolsó csepp. A főórák és almérők közti különbség miatt egyébként is a plafonon vannak.

A tabi társasházi lakók közössége azt panaszolja: a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. előbb készítette el az elszámolószámlákat több társasháznál, mint ahogy szakembereik leolvasták volna a vízórákat. Állítják: a szolgáltató 2008. szeptember 27-ére hirdette meg az egyéni mérők leolvasási időpontját, a számlák pedig szeptember 24-i dátummal készültek el. Így az elszámolószámlák kizárólag becsült fogyasztáson alapulhattak - írja a www.sonline.hu.

Ez miféle elszámolás? – teszik föl a kérdést. Ráadásul több lakosnak 15-20 köbméterrel nagyobb fogyasztást számláztak, mint amennyit a vízóra valójában mutat. Ezek alapján a társasházi lakóközösség megkérdőjelezte a hiteles számlázást a fő- és az almérők között is, ugyanis évek óta fizetnek a társasházak a lakók egyéni számláin kívül a közös költség terhére a főmérőn és az almérőn mért fogyasztás különbözetére is díjat. Ez azt is jelenti, hogy a közös költség jelentős részét a lakóközösségek nem felújításra, hanem folyamatosan a felmerülő vízdíjkülönbözet kiegyenlítésére fordítják. A panaszos társasházi lakók annál is inkább felháborítónak tartják a szolgáltató eljárását, mert úgy érzik: Tabon amúgy is magasak a víz- és csatornadíjak. Ki védi meg a fogyasztót? – teszik föl a kérdést.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek