Cégvilág

Dél-afrikai aranybányászoké lehet a Portsmouth

A hírek szerint Alexandre Gaydamak a Central Rand Gold nevű dél-afrikai bányászati vállalattal folytat tárgyalásokat a klub esetleges eladásáról.

Régóta ismert, hogy a jelenlegi tulajdonos, Alexandre Gaydanak szívesen megvállalná már a Portsmouth-tól. Bár a klub tavaly megnyert az FA kupát, Harry Redknapp klubigazgató átigazolása a Spurs-höz nagy csalódást jelentett a szurkolóknak, akik örülnének a tulajdonosváltásnak – írja az ESPN.

A csatorna információi szerint a Central Rand Gold nevű, a bányászati szektorban tevékenykedő afrikai óriásvállat vezetője Greg James és Pini Zahavi állhatnak az tervezett ügylet mögött.

A két szereplő jelenléte pedig arra utalhat, hogy ha az üzlet megköttetik, Avram Grant és talán Slaven Bilic veheti át a szakmai irányítást.

A nagyszámú, hűséges szurkoló ellenére a Portsmouth fejlesztési kilátásai gyengék, mivel a Fratton Park stadion környezetének infrastruktúrája elmaradott. A megoldást egy a Horsea-szigetre építendő, 36 ezer nézőnek helyet stadion építése jelenthetné, ezt azonban a helyi illetékeseknek kell jóváhagyniuk.

klub afrikai Harry Redknapp Portsmouth szurkoló
Kapcsolódó cikkek