Cégvilág

Eladott a Schaeffler-csoport

A családi tulajdonban lévő Schaeffler csoport eladja a gyógyászati és sebészeti eszközök gyártására specializálódott Lacey Manufacturing Inc., amerikai leányvállalatát a szintém Egyesült Államokbeli Precision Engineered Products Inc.-nek.

A Schaeffler azért válik meg a mintegy 275 főt foglalkoztató egységtől, mert fő tevékenységére kíván koncentrálni. Az adás-vételi árat nem hozták nyilvánosságra. 

A csoport a világ legnagyobb gördülőcsapágy gyártója, s idén vásárolt nagyobb részesedést a nála jóval nagyobb Continental, autóipari beszállító vállalatban.

A Schaeffler csoport akkor az előző évek legnagyob felvásárlási csatáját nyerte meg a Continental AG-val szemben. Mindazonáltal a Schaeffler vállalta: 2012-ig nem növeli részesedését 49,99 százalék fölé.

A Schaeffler-csoportot 1964-ben alapította Wilhelm és Georg Schaeffler. Férje, Georg 1996-ban bekövetkezett halála után Elisabeth Scheffler vette át a herzogenaurachi székhelyű konszern vezetését, de az operatív irányítást egy menedzsercsoportra bízta. Az ausztriai születésű asszony 2000-ben elhatározta, hogy megduplázza vállalata árbevételét.

Schaeffler Precision Engineered Products Inc. Continental
Kapcsolódó cikkek