Cégvilág

Fogyókúráztatná a vásárlóit a Burger King

A Burger King mai bejelentése szerint csökkenti gyerekmenüinek sótartalmát és 650 kalória alatti ételsorokat kínál a felnőtteknek az egészségesebb táplálkozás jegyében.

A Burger King döntése alapján a 12 évnél fiatalabb gyerekeknek ajánlott menüinek sótartalmát 600 milligrammban maximálja. A gyorséttermeket sok kritika éri az ételek magas sótartalma miatt, ami magas vérnyomás kialakulásához vezethet. Az ajánlott napi sóbevitel felnőttek esetében 2300 milligramm naponta – írja az AP.

John Chidsey vezérigazgató szerint a döntés jelentős szerepet tölt be az egészséges táplálkozás népszerűsítésében, csak úgy mint az, hogy a Burger King ezentúl minden gyerekmenüjét valamelyik fontos tápanyag "kitűnő" forrásává teszi. Vagyis a gyerekmenük mindegyik gazdag lesz kalciumban, káliumban, magnéziumban, rostban vagy E-vitaminban.

Az étteremlánc jelenleg egy olyan gyerekmenüt kínál a tengerentúlon, amely megfelel a sótartalomra vonatkozó előírásoknak, a további egészséges alternatívák a bejelentés szerint nyárra érkeznek.

Ezen kívül a gyorsétterem olyan menüsorokat ajánl felnőtt vendégeinek, amelyek legfeljebb 650 kilokalóriát tartalmaznak. Az ételek kalóriatartalma a jövőben a tálcákon elhelyezett papírokon is látható lesz.

Burger King kálium gyorsétterem vitamin magnézium menü kalcium
Kapcsolódó cikkek