A Burger King döntése alapján a 12 évnél fiatalabb gyerekeknek ajánlott menüinek sótartalmát 600 milligrammban maximálja. A gyorséttermeket sok kritika éri az ételek magas sótartalma miatt, ami magas vérnyomás kialakulásához vezethet. Az ajánlott napi sóbevitel felnőttek esetében 2300 milligramm naponta – írja az AP.
John Chidsey vezérigazgató szerint a döntés jelentős szerepet tölt be az egészséges táplálkozás népszerűsítésében, csak úgy mint az, hogy a Burger King ezentúl minden gyerekmenüjét valamelyik fontos tápanyag "kitűnő" forrásává teszi. Vagyis a gyerekmenük mindegyik gazdag lesz kalciumban, káliumban, magnéziumban, rostban vagy E-vitaminban.
Az étteremlánc jelenleg egy olyan gyerekmenüt kínál a tengerentúlon, amely megfelel a sótartalomra vonatkozó előírásoknak, a további egészséges alternatívák a bejelentés szerint nyárra érkeznek.
Ezen kívül a gyorsétterem olyan menüsorokat ajánl felnőtt vendégeinek, amelyek legfeljebb 650 kilokalóriát tartalmaznak. Az ételek kalóriatartalma a jövőben a tálcákon elhelyezett papírokon is látható lesz.