Cégvilág

Iparbarát gyógyszerpolitikát várnak a befektetők

A gyógyszeripari innovációt segítő politikát sürgetnek a magyarországi cégek, hiszen befektetéseikkel segítik a gazdasági fellendülést. Európában jóváhagyták már az innovációt támogató adópolitikát.

Kiszámíthatóbb, innováció- és befektetésbarát gyógyszerpolitikát sürget Christophe Sabathier, a Servier Hungária ügyvezető igazgatója Magyarországon. Ezt annak kapcsán jelentette ki, hogy a külkereskedelemmel megbízott francia miniszter asszony fölkereste a Servier idén januárban megnyitott , több, mint 7 milliárd forint befektetéssel létrehozott budapesti Gyógyszerkémiai Kutatóközpontját. A kutatóközpont megépítése az egyik legjelentősebb beruházásnak számít az idén a magyar gyógyszeriparban.

Az intézmény, kutatói létszáma eléri majd az ötvenet, az itt folyó munka szerves része a francia központú Servier Kutatóintézetnek. Elsősorban az anyagcsere betegségek és a rákkutatás területén szánnak kiemelt szerepet az új kutatóintézetnek. A Servier cég az éves forgalmának negyedét fordítja kutatásra és fejlesztésre, s beruházása révén egyértelmű, hogy a Servier Csoport számára Magyarország Franciaországgal együtt stratégiai fontosságú szerepet tölt be Európában, befektetései hosszú távú szemléletet tükröznek.

A Magyarországot is sújtó pénzügyi világválság miatt, az ország számára nagyon fontos, hogy megnyugtassa és támogassa a befektetőket. Ez azt jelenti, hogy nem büntetni, hanem éppen támogatni kellene a befektetőket - mondta, hozzá téve: Brüsszelben már jóváhagytak egy speciális, a kutatás-fejlesztési tevékenységet és a gyógyszerészeti innovációs kutatásokat támogató adórendszert, amelyet már egyes európai államokban alkalmaznak is.

Servier gyógyszer
Kapcsolódó cikkek