Cégvilág

Itt a Vegyépszer-reagálás a kirúgásokkal kapcsolatban

Tudatosan reagál a Vegyépszer az építőipari recesszióra – közölte a társaság azzal kapcsolatban, hogy a napokban sajtóhírek szóltak arról, munkatársainak jó részét szélnek ereszti a cég.

A Vegyépszer Zrt. idei várható árbevétele 80 milliárd forint, ugyanakkor a kedvezőtlen pénzpiaci hatások eredményeként visszafogott hazai infrastrukturális fejlesztések miatt 2009 évben 50 milliárd forint értékű megbízásra számít, amelynek több mint felét kitevő szerződés állománnyal jelenleg is rendelkezik – írja közleményében Marjasné Endrédi Zsuzsanna, a Vegyépszer Zrt. vezérigazgató-helyettes.

Alkalmazkodva a piaci trendekhez tudatos előkészítő munka eredményeként a Vegyépszer Zrt., mint az építőipar legnagyobb saját vagyonú társasága már korábban megkezdte a tevékenység diverzifikálását, Így az út- és hídépítés mellett országos aszfaltkeverő hálózatot épített ki, komoly szereplő a környezetvédelmi beruházások piacán, valamint a vasút- és magasépítésben, továbbá a szerelőiparban. A társaság minősített alvállalkozókkal dolgozik, akik számíthatnak a további együttműködésre.

A hazai építőipari termelés közel 30 százalékos visszaesése ellenére az elmúlt két év során a Vegyépszernél nem kellett létszámleépítéssel foglalkozni. Ugyanis a korábban elkezdődött nagy projektek 2008 második felében fejeződtek be. Közülük kiemelkedik az M6-M0 közti autópálya szakasz, valamint Cigándnál a tiszai árapasztó tározó. Az ágazatra nehezedő piaci hatások következtében az építőipar szereplőihez hasonlóan a Vegyépszer is szerkezet-, szervezetátalakításra, és a vele együttjáró létszámleépítésre kényszerül.

A cég tervei szerint elsősorban a nyugdíjasként dolgozók munkaviszonya szűnik meg, az idősebb munkavállalók pedig a korkedvezményes lehetőségével élhetnek. A társaság ugyanakkor a távozni kényszerülőknek munkalehetőséget ajánl Romániában, és számíthatnak arra is, hogy a várható új külföldi megbízásoknál elsősorban számukra kínál munkát.

Az átstrukturálás a hatékonyság növelésével valósul meg, így a Vegyépszer megőrzi üzletágainak kivitelezési képességét, és tevékenységét a korábbi években rá jellemző magas műszaki színvonalon végzi – szögezi le a közlemény.

Korábbi részletek itt olvashatók

állás kirúgás Vegyépszer
Kapcsolódó cikkek