Cégvilág

Itt az év autója! - A pályázó márkák pontjai, képek!

Az Opel Insignia lett a 2009. Év Autója. A Car of the Year honlap megjegyzi ugyanakkor, hogy csupán egy ponttal előzte meg a Ford Fiestát, azután pedig mintegy 100 pontos szünet következett.

A körbe zárt villámot ábrázoló jelvényével valami egészen különlegeset hozott létre az Opel. Szépet, meghökkentőt. És ami még fontosabb: limuzint. Mert annak idején a Signum hiába volt egy remek autó, ebben a méretosztályban nem akceptálják a ferde hátú ötajtós modellt. Így az Insignia okkal pályázhat a máig emlékezetes Omega babérjaira.

A 483 centis Insignia annál is inkább megérdemli a Nagyvillám nevet, mert 22 centiméterrel hosszabb a Vectránál. És ez a tekintélyt parancsoló hossz egyben meghatározza a vásárlók körét is. No meg a belső tér nagyságát, amely már-már vetekszik a pullmanokéval...

Ennek ellenére sportos karakter kialakítása volt a tervezők célja, ezért az övvonalat igen magasra, míg a tető ívét alacsonyra és ívesre formálták. Mindenesetre az Opel az Insigniával alapozza meg új formanyelvét, vele mutatják be először a következő években meghatározó szerepet játszó formaelemeket, stílusjegyeket. És ezek közül az egyik érdekesség a kupészerűen ívelt tető. Egyebek mellett ennek is köszönhető, hogy a különösen áramvonalas autó légellenállási együtthatója mindössze 0,27, ez persze a fogyasztásra és a szélzajszintre is jótékony hatással van.

Pontszámok
Opel Insignia 321
Ford Fiesta 320
Volkswagen Golf 223
Citroën C5 198
Alfa Romeo MiTo 148
Skoda Superb 144
Renault Megane 125


[enews_gallery id='396737']

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek