Cégvilág

Megújult pilisi útszakaszok

Európai uniós társfinanszírozással, 230 millió forint értékben 3,5 kilométernyi útszakasz újult meg Pest megyében. A Szentendre–Üröm összekötő út és a pilisszántói bekötő út felújítása az M0-ás északi szakaszának átadását követően vált időszerűvé.

Az idén július 31-én megkezdett munkákat a kivitelező Magyar Aszfalt Kft. határidőre fejezte be. Bár a felújításra váró útszakaszok nem mondhatók hosszúnak, jelentőségük a környező települések, sőt a főváros életében meghatározó. László Sándor, a felújításokat koordináló Magyar Közút Kht. vezérigazgatója. elmondta, hogy ezeken az utakon igen jelentős a forgalom.

A Szentendre–Üröm úton az M0-ás északi szakaszának átadását követően nem kevesebb mint nyolcezer jármű közlekedik naponta. A folyamatosan növekvő terhelés miatt az utak állapota leromlott, a forgalmi igényeknek néhány helyen már nem feleltek meg.

A felújítás során a Szentendre–Üröm út egyik 600 méteres szakaszán - az út állapota miatt - a teljes pályaszerkezet cseréjére került sor. A pilisszántói bekötő út egyes részein is a teljes pályaszerkezetet kicserélték a hibák miatt.

Pilis szakasz út
Kapcsolódó cikkek