Cégvilág

Műholdon is versenybe száll az MTelekom

A már meglévő kábeles és internetes technológia mellett újabb vételi lehetőséggel kíván versenybe szállni a televíziózás piacán a Magyar Telekom. A szeptemberben indított lakossági T-Home márka műholdas tévészolgáltatással bővül – jelentette be Winkler János, a lakossági üzletág vezérigazgató-helyettese. A társaság a korábbi televíziós technológiákon máig mintegy másfél millió előfizetőt gyűjtött, a műholdas rendszer viszont országosan is elérhetővé teszi a szolgáltatást – tette hozzá.

A hozzáférés-szolgáltatóknak – mint amilyen a Magyar Telekom is – a jövőben még tudatosabban kell végiggondolniuk, hogy kiket akarnak megcélozni, és ahhoz kell igazítaniuk fejlesztéseiket. Így egyre gyakrabban fordul majd elő, hogy egy-egy technológián nem feltétlenül építenek majd országos méretű hálózatot. Idesorolta a Magyar Telekom csoport épülő optikai szálas hálózatát is, amellyel jövőre 200 ezer háztartást érnek el.

A műholdas tévével is erősíteni akarja a cég a pozícióját a több szolgáltatást egy csomagban kínáló operátorok körében. Ehhez a szolgáltatáshoz azok a jövendő ügyfelek jutnak hozzá kedvezőbb áron, akiknek már van internet- és telefon-előfizetésük is a T csoportnál. A szolgáltatás igénybevételéhez egy kültéri és egy beltéri vevőegységre van szükség, ezek a készülékek hozzá tartoznak az előfizetéshez.

Langsteiner Marianne marketingigazgató a várakozásokkal kapcsolatos kérdésre konkrét előfizetői számot nem tudott mondani, de annyit jelzett, hogy a műholdas tévé üzletágánál gyorsabb felfutásra számít, mint korábban az internetes televízió esetében.

Kérdésünkre, hogy támaszt-e árversenyt, s ha igen, mekkorát, kábeles üzletágának az új szolgáltatással a Magyar Telekom, Lipp István, a T-Kábel vezetője jelezte: a jövő évi tarifákkal kapcsolatos számítások december elején zárulnak le, az árakat várhatóan nem emeli a szolgáltató.

A lakossági üzletág tegnapi tájékoztatóján elhangzott még, hogy a széles sávú mobilhálózat jövőre több mint 60 százalékos lakossági szintű lefedettséget ér el, az első negyedévben piacra dobja a szolgáltató a Google első okos telefonját. A hazai operátorok közül a T-Mobile elsőként jelent meg a kimondottan internetezésre és levelezésre tervezett netbookkal kombinált előfizetői csomaggal. Winkler János ennek kapcsán kiemelte: számol azzal, hogy ezek az eszközök a jövőben még kisebbek, illetve olcsóbbak lesznek, a cég más típusokat is forgalmazni akar. SGy

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek