Cégvilág

Számítógép egy monitorban – Új érintőképernyős modell, fotó

Az Asustek Tajpenben tartott sajtókonferenciáján közölte: az iMachez hasonló, all-in-one gépet mutat be. Az Eee Top csak egy monitorból áll és érintőképernyővel irányítható.

Az Eee Top várható érkezéséről egy céges e-mailben értesült a PC World. Az Asus új, all-in-one gépe karcsú, 15.9 hüvelykes monitorral rendelkezik majd, az erőt 1.9 Mhz-es Intel Atom processzor biztosítja és Windows XP fut majd rajta.

Az Asus az Eee Top két típusát ismerteti a honlapján. Az ET 1603 a drágább verzió, erősebb videókártyával és 4.4 kilogrammos súllyal.

Az ET 1602 nélkülözi a társa speciális videó képességeit és akkumulátorát, de egyebekben a konfiguráció megegyezik a másik típussal. A gép 160 gigabájtos merevlemezzel és 1 gigabájt DRAM-mal működik. Hozzá tartozik még a wi-fi kapcsolat és egy 1.3 megapixeles webkamera.

Összességében elmondható, hogy az Eee Top szerkezeti elemei viszonylag olcsók, inkább a netbookokban használt alkatrészek kategóriájába tartoznak, ellentétben a rivális iMac-kel. Utóbbi 20, illetve 24 hüvelykes monitorral működik és Cora 2 Duo "hajtja". A PC World szakírója szerint az Asus így konkurálhat az Apple-le.

RAM asus Apple gigabájt Eee monitor merevlemez
Kapcsolódó cikkek