Cégvilág

Átutalták a pénzmaradványt a gyógyítóknak

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár ma átutalta az egészségügyi intézményeknek az Egészségbiztosítási Alap maradványából származó 18 milliárd forintos többlettámogatást.

Az alap maradványát az idei teljesítmények figyelembe vételével osztották szét , előnyt élveztek a súlyponti kórházak és a kiemelt intézmények. A 18 milliárd forintos maradványból 16,88 milliárd többlettámogatás jut járóbeteg- és fekvőbeteg szakellátásra, CT/MRI és művesekezelésre. Továbbá 601,5 millió forint a fogászati ellátásra, 250 millió forint az Országos Mentőszolgálatnak, míg a betegszállítók között 268,3 millió forint kerül felosztásra.

Az ellátórendszer ésszerűsítésének, a jogviszony-ellenőrzés szigorításának, és a gyógyszer-gazdaságossági törvénynek köszönhetően 2008-ban ismét sikerült megőrizni az Egészségbiztosítási Alap egyensúlyát. Az idén egyébként több mint 25 milliárd forint megtakarítást osztottak szét az Egészségbiztosítási Alap maradványából, ugyanis az első félév végén már 5,7 milliárd forintot fordítottak az ellátórendszer fejlesztésére.

Egészségbiztosítási Alap pénzmaradvány kiutalás
Kapcsolódó cikkek