Cégvilág

Fair Play diploma a TeleSportnak

A „Fair Play népszerűsítése” kategóriában diplomával tüntette ki az MTV Telesport műsorát a Magyar Olimpiai Bizottság.

A Magyar Televízió sport főszerkesztősége a becsületes játék népszerűsítéséért részesült elismerésben, amelyet a Művészetek Palotájában megrendezett ünnepségen Schulek Csaba az MTV sportfőszerkesztője vett át. A Fair Play diplomát dr. Kamuti Jenő, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke adta át. „Elfogulatlanul, tárgyszerűen és a fair play szellemét erősítő módon szerkesztette meg az adásait az MTV – a szakma hazai és nemzetközi képviselői is így ítélik a meg a köztévé munkáját.

Az olimpiáról, a nemzetközi és hazai versenyekről egyaránt magas színvonalon tudósítottak, és külön elismerést érdemel, hogy a szerkesztőket és műsorvezetőket nem szenzációhajhász, negatív jelenségek közreadása vezette” – mondta dr. Kamuti Jenő a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, aki 2000 óta áll a Nemzetközi Fair Play bizottság élén. A Magyar Televízió sport főszerkesztősége a hazai és világesemények mellett nagy hangsúlyt fordít a sport népszerűsítésére az egész olimpiász alatt, két nyári olimpiai játék közötti négyéves időszakban is. A rendszeres élő közvetítések és napi sporthírek mellett a magyar sportolók felkészülését, a magyar és nemzetközi sportélet heti eseményeit magazinműsorokkal foglalja össze.

„A média eszközeit nem a bulvár események közzétételére, hanem a sport szépségének, izgalmának közvetítésére fordítjuk évek óta. Lehetőségeink szerint biztosítjuk Magyarország élsportolói és a sportban értékeket alkotók számára a nyilvánosságot. Fontos, hogy a sportteljesítményeket objektíven, az eredményeket az őket megillető helyen kezeljük, hiszen nagyon sokszínű lett mára a paletta.

Hiszem, hogy ami hazánknak érték, hagyomány, azt fel kell karolni, arra büszkének kell lenni” – foglalta össze szakmai koncepcióját Schulek Csaba az MTV sportfőszerkesztője, akinek az élsport elismerése mellett szívügye a tömegsport, a sport mint életforma népszerűsítése is.

telesport média fair play mtv
Kapcsolódó cikkek