Cégvilág

Fenyeget a Warner - Eltűnhet a YouTube-ról Madonna és a Chilli

A Warner nem tudott megállapodni a YouTube-bal, ezért azzal fenyeget, hogy leveteti a vele szerződő művészek videóit a portálról.

Jelenleg még elérhető a Warner Music csatornája a YouTube-on, de nem biztos, hogy ez sokáig így marad – tudósít a BBC. A két fél között megakadtak a tárgyalások, mivel a kiadó nagyobb összeget szeretett volna zenei anyagainak megjelenítéséért.

A videómegosztó és a Warner még 2006-ben állapodott meg egymással, az eredeti kondíciókat példaértékűnek tartották a többi jogtulajdonosra nézve is. A YouTube azóta többek között a Universallal, az EMI-jal és a Sony-val is leszerződött, elemzők szerint a Warner kilépése láncreakciót indíthat el.

A Warner ma úgy nyilatkozott, hogy továbbra is szeretne megállapodást kötni, de leszögezte: nem fogadhatnak el olyan alacsony összeget, amely nem kompenzálja a szerzőket és művészeket az általuk nyújtott értékért. Az eredeti megállapodást szerint a reklámbevétel egy részének fejében jelenhettek meg a Warner videói.

Az összeget videónként és kattintásonként számolják el. Ha a két félnek nem sikerül megállapodnia, több ezer videót vehetnek le a videómegosztóról, közöttük olyanokét, mint Madonna vagy a Red Hot Chilli Peppers.

Universal Warner EMI Red Hot Chilli Peppers youtube Madonna
Kapcsolódó cikkek